Ne vásárolj csomagolt gyümölcsöt, zöldséget! Kezdd kicsiben! #05

A nagyobb boltokban, szupermarketekben rendszeresen tapasztalhatod azt, hogy egyre több az előre csomagolt zöldség, gyümölcs, gomba. A csomagolás néha akár még hasznos is lehet, hiszen tovább tartja frissen például az uborkát, bár véleményem szerint nem is kellene árulni télen ezeket az íztelen, agyonvegyszerezett zöldségeket.

0️⃣5️⃣ KERÜLD AZ ELŐRE CSOMAGOLT ZÖLDSÉGEKET!

Érdemes megnézni ezek egységárát is, sok esetben drágábbak, mint a csomagolatlan társaik. A napokban láttam például az egyik német diszkont áruházban, hogy tálcás brokkoli és karfiol rózsákat árultak, természetesen műanyag folpackkal lezárva. Többnyire ezeket az előre csomagolt zöldségeket télen árulják, amikor a mi éghajtalunkon nem szezonálisak, sok esetben akár több ezer kilométert utaznak ahhoz, hogy a polcokra kerüljenek.

Ezeknek csak mi vásárlók tudunk nemet mondani, ha nem kerülnek be a kosarunkba, akkor előbb-utóbb lekerülnek a boltok polcairól. Mit tehetsz? Válaszd a szezonális termékeket, és vásárolj piacon! Ha mégis ilyen előre csomagolt zöldséget vásárolsz, a dobozokat felhasználhatod például fiókokba tárolásra, vagy nyáron jó szolgálatot tesznek eper vásárlásakor.