Műanyag tányérok, evőeszközök, ételszállító dobozok

A napokban megdöbbenve tapasztaltam, hogy nap mint nap milyen sokan ebédelnek bevásárló központokban, ahol eldobható műanyag tányérokat és evőeszközöket használnak.

Mit tehetünk ellene? Nem eszünk olyan helyen, ahol nem porcelán tányérba kapjuk az ételeinket. Vagy válasszunk olyan gyorséttermet, ahol papírtálcán szervíroznak. Mint korábban már írtam, a PLA tányérok és evőeszközök sajnos nem megoldás.

Az evőeszközöket egyébként hordhatjuk is magunkkal, kis textilzsákba téve könnyedén megbújnak a táskánkban. De vásárolhatsz kanálgépet is, melyet a katonák is használnak.

Még a szülinapi zsúrokon, kerti partikon gyakori a műanyag étkészet és evőeszköz használata. Ilyenkor alternatíva a porcelántányér vagy a papírtányér. Lehet kapni fa evőeszközöket is.

A másik nagy környezetszennyezés az ételszállítás. Nagyon sok helyen elterjedt sajnos a polisztirol csomagolás. Válassz olyan kifőzdét, ahol olyan műanyag dobozt adnak, amelyiket a későbbiekben a mindennapjaidban újra és újra tudsz használni. A legjobb megoldás az lenne, ha viszel magaddal tárolóedényt, illetve ételes dobozt.

Alternatívák műanyag tányérok, evőeszközök helyett

Készülnek valóban eldobható tányérok, de akár meg is ehető tányérok búzakorpából, pálmalevélből, cukornádból is, és van, amit itthon is be lehet szerezni.

Az evőeszközökkel könnyebb a helyzet, hiszen egy kanálgép jó szolgálatot tesz a mindennapokban. De létezik fa evőeszköz is.

Ételszállítás esetén mindig legyen nálad doboz, amibe kérheted az ételeidet.

2019 Copyright © plasticfreeplace.com | Minden jog fenntartva | placticfreeplace@gmail.com