Műanyag evőeszközök sokasága a tengerpartokon

Az Ocean Conservancy nevű természetvédelmi szervezet közzétette a 2018. évi Nemzetközi Tengerparti Takarítás (International Coastal Cleanup, avagy ICC) akciójának eredményeit, amely során megállapították, hogy a műanyag evőeszközök a tíz leggyakoribb környezetszennyező hulladékok közé kerültek.

Az ICC-t ez a fejlemény arra ösztönözte, hogy a „Mellőzd a szívószálat!” (Skip the Straw ) kampány mellett elindítson egy szabad fordításban „Dobd az evőeszközöket!” (Quit the Cutlery) nevezhető kezdeményezést is.

„A műanyag villák, kések és kanalak az óceánban élő állatokra nézve a legkárosabb tengeri hulladékok közé rangsorolhatók, és a 2018-as ICC adatai azt mutatják, hogy az előfordulásuk sokkal gyakoribb annál, mint ahogy azt korábban feltételeztük – nyilatkozta Nicholas Mallos, az Ocean Conservancy Trash Free Seas (Szemétmentes Tengerek) nevű programjának vezetője. – Reményeink szerint, mind ennek tudatában az emberek a szívószál elhagyása után az ilyen evőeszközökkel is szakítani fognak, és inkább elhozzák otthonról a sajátjukat, ha utazás közben enni szeretnének.”

http://storeinsider.hu/gazdasag/cikk/rengeteg_a_szethagyott_muanyag_evoeszkoz

https://www.specialtyfood.com/news/article/plastic-cutlery-waste-increases-beaches/