Kulacs a táskában. Kezdd kicsiben! #02

Azt tudjuk, hogy mennyire fontos a szervezetünknek a tiszta víz, napi 2-3 liter elfogyasztására lenne szükség. Azért írtam tiszta vizet, mert nem az ízesített üdítőre, kólára és jeges teára gondoltam, hanem az egyszerű csapvízre. Amennyiben sokat vagy úton, vagy csak egy moziba mész, mindenképp legyen nálad egy kulacs. Azt is érdemes tudni, hogy ha kiürült, hol tudod újratölteni.

0️⃣2️⃣ KULACS A TÁSKÁBAN!

A kávézókban, cukrászdákban – ha szépen megkéred őket – valószínüleg szívesen feltöltik a kulacsodat. A vasútállomások, buszpályadudvarok  környékén biztosan van ivókút, a városban mászkálva pedig keresd a Refill matricákat. Ezek olyan vállalkozások, helyek, akik ingyenesen lehetőséget adnak a kulacsod feltöltésére. A refill.hu oldalon tájékozódhatsz az ingyenes újratöltési lehetőségekről.

Azt tudtad, hogy a palackozott ásványvizekben is sok esetben egyszerű csapvíz van? Miért fizetnél akár 500x árat az egyszerű csapvízzel szemben? Gondolj csak bele, 2-300 Ft-ot fizetni fél liter vízért? Szerintem ez rablás!!!

Mindezek mellett a PET palackokban még mindig vannak olyan egészségre veszélyes összetevők, – főleg ha hónapokon keresztül tárolódik benne a víz, illetve napsugárzásnak is ki van kitéve – melyek befolyásolhatják a hormonháztartásodat.

Amennyiben a szénsavas vizet szereted, akkor érdemes beruházni egy szódagépre, bár azt megjegyzem, hogy nem igazán kedvező a szervezetünknek a szénsavas víz.

Azt tudtad, hogy a PET palackok szelektív gyűjtés során újrahasznosíthatóak, de csak alacsonyabb minőségű termék készíthető belőle?

TE mit tehetsz?

  • ne indulj el kulacs nélkül,
  • töltsd újra,
  • csak “szomjanhalás” előtt vásárolj palackozott vizet, utána tedd szelektív gyűjtőbe.